Wat is een SEO specialist

Wat is een SEO specialist?

Wellicht klinkt de term SEO je niet vreemd in de oren, aangezien zoekmachine optimalisatie (SEO) al geruime tijd in opmars is. De relevantie van SEO-marketing lijkt alleen maar te groeien, aangezien onze online activiteiten in grote mate toenemen. In de moderne samenleving zijn SEO-professionals van onschatbare waarde geworden. Maar wat betekent het eigenlijk om een SEO-specialist te zijn? Als je dieper wilt graven in de wereld van SEO, de mogelijke invloed ervan op jouw bedrijf en waarom het van cruciaal belang is om dit aspect serieus te nemen in jouw digitale strategie, lees dan zeker verder!

 

Wat zijn SEO en SEM nou eigenlijk?

SEO is een afkorting voor ‘’Search Engine Optimization’’, oftewel zoekmachine optimalisatie en het is een onderdeel van zoekmachinemarketing (Search Engine Marketing of SEM). Zoekmachinemarketing houdt eigenlijk alles in wat je doet om een website beter vindbaar te maken voor zoekmachines, zoals Google. Dit is belangrijk omdat een beter vindbare website  meer bezoekers trekt en daardoor meer omzet en bekendheid kan genereren. SEO is dus een onderdeel van SEM. Door middel van zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat jouw website hoger scoort in de organische resultaten van Google. Dit zijn de niet-betaalde zoekresultaten. Het tweede gedeelte van SEM  zijn de wel betaalde zoekresultaten. Dit bereik je door een SEA, maar wat precies het verschil is tussen SEO en SEA, en hoe je een SEA specialist wordt, lees je in onze andere blogs. 

 

Wat is het voordeel van een goede SEO strategie? 

Het grootste gedeelte van jouw potentiële klanten (ongeveer 95%) zal zijn/haar zoektocht online beginnen. En waar begin jij meestal met zoeken als je zelf naar iets op zoek bent? Juist: Google! Vrijwel iedereen maakt gebruik van wel een zoekmachine en daarom is het zo belangrijk dat je deze niet negeert als je kijkt naar de digitale strategie van je bedrijf. Om je bedrijf goed in the picture te zetten is het dus van belang dat jij je website bovenaan de zoekresultaten weet te krijgen. Een SEO-specialist is iemand die jou daarbij kan helpen. 

Maar hoe doe je dit?

Helaas is dit niet makkelijk en zul je hiervoor niet alleen een goede strategie nodig hebben, maar ook veel geduld en tijd. SEO marketing is daarbij niet alleen een lange termijn onderdeel, je moet ook echt wel wat kennis in huis hebben om dit goed uit te kunnen voeren. Het vergaren van informatie over SEO specialisme en SEO kan een langdurig en specifiek proces zijn. Daarvoor dienen wij als SEO specialist. Bij DMS media zit je aan het juiste adres als jij op zoek bent naar een professionele en ervaren SEO-specialist. 

Wat is een SEO specialist

 

Wat doet een SEO specialist en hoe verbeterd het je ranking?

Een SEO specialist is een marketeer die zich gespecialiseerd heeft in zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO! Hij/zij weet dus alles wat er te weten valt van SEO en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk scoort in Google (of andere zoekmachines).
Een SEO specialist doet dit door:

 • De techniek op je website te optimaliseren
  De techniek heeft invloed op hoe hoog Google je website indexeert, als je een lange laadtijd hebt zul je bijvoorbeeld eerder lager in de zoekresultaten gezet worden. Ook doet het veel of je website wel of niet responsive is, dit betekend dat de website ook goed te gebruiken is op de tablet en mobiel. 
 • De content op de pagina te verbeteren
  In de wereld van SEO is content van onschatbare waarde; het is een cruciale factor voor het behalen van hoge posities. De inhoud op je pagina is namelijk doorslaggevend en de kwaliteit ervan wordt nauwlettend gevolgd door Google. Het is essentieel dat je content uniek, van topkwaliteit en relevant is om goed te scoren. Google hanteert verschillende methoden om dit te beoordelen, en een ervaren SEO-specialist begrijpt hoe hij of zij deze content moet schrijven. Soms wordt er zelfs samengewerkt met een copywriter om deze doelen te bereiken. Ontdek de kunst van effectieve content en SEO in deze unieke benadering!
 • De autoriteit van je website te boosten.
  Deze waarde kan worden geoptimaliseerd door zowel interne als externe koppelingen. Interne links verwijzen naar de verbindingen die je zelf tussen pagina’s op je eigen website maakt. Een externe link is afkomstig van een andere website en verwijst naar een specifieke pagina op jouw site. De impact op je positie in Google wordt versterkt naarmate de externe website bekender en groter is. Uiteraard gebeurt dit niet zonder grondig onderzoek van de huidige prestaties van je website en mogelijke verbeteringen door een SEO-specialist.

 

Wat is een SEO specialist en welke voordelen kan het bieden voor jouw bedrijf?

 • In jouw team is er een deskundige die volledig bekend is met het optimaliseren van rankings, waardoor je zelf geen tijd en moeite hoeft te steken in het opdoen van kennis (waarbij het resultaat waarschijnlijk niet kan tippen aan wat een expert kan bereiken!).
 • Het algoritme van Google verandert constant, een SEO specialist houdt dit in de gaten en spijkert zijn/haar kennis bij zodra er weer veranderingen komen.
 • SEO is niet een eenmalig ding, het is een lange termijn strategie die je constant moet bijhouden en verbeteren. Een SEO professional voert continue verbeteringen door om de techniek, content en de autoriteit van jouw website te verbeteren.
 • Uiteindelijk kan een bedrijf door een SEO specialist meer omzet generen dankzij alle werkzaamheden die de SEO specialist uitvoert.


Wil jij je SEO strategie verbeteren? Huur dan een specialist in bij DMS media! 

Wij hopen dat je na het lezen van deze blog net zo enthousiast bent geworden over SEO en SEM als wij! Meer weten? Lees dan onze blog over de SEA specialist (het tweede onderdeel van SEM). 

.

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)