Wat is een SEO specialist?

Een SEO Specialist of Zoekmachine Optimalisatie expert test, analyseert en verandert een website zodat deze geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Waardoor de website vervolgens hoger scoort in de zoekresultaten op grote zoekmachines zoals Google en Bing. Een SEO professional heeft een aanzienlijke kennis van SEM, wat natuurlijk essentieel voor een SEO specialist is.

SEM staat voor Search Enging Marketing, online marketing welke specifiek gericht is op de vindbaarheid zoekmachines. Een SEO specialist is dan ook iemand die expertise heeft in de SEO methoden. Daarnaast de kennis heeft om de SEO inhoud en strategieën van een bedrijf te optimaliseren. Als ook daarover advies te geven, zodat de Zoekmachine Resultaten Pagina’s (SERP’s) stijgen, wat betekent dat de klant hoger op de resultatenpagina’s van een zoekmachine komen te staan.

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO expert voert pagina optimalisatie over een website uit om te zorgen dat zoekresultaten relevant zijn. En om een positieve gebruikerservaring te creëren, waardoor het website verkeer, het aantal leads en de naamsbekendheid groeien. Met andere woorden, een SEO Specialist is niet anders dan elke andere digitale marketing of traditionele marketing professional: ze proberen uiteindelijk meer verkoop te creëren voor de klant waarvoor ze werken.

Door keyword onderzoek te doen en gebruik te maken van SEO tools, zoals Google Analytics, kan een SEO Specialist de zichtbaarheid van een website op Google vergroten, wat weer grote voordelen heeft voor elk bedrijf. Sommigen kunnen ook nauw samenwerken met andere leden van een marketingteam om nieuwe initiatieven te ontwikkelen of sociale media accounts beter te beheren om de betrokkenheid van gebruikers en het verkeer te stimuleren.

Wat is On-page SEO?

On-page SEO heeft betrekking op de inhoud van de website en het optimaliseren ervan. Om vervolgens zoekmachines te helpen het onderwerp van de inhoud te begrijpen en de website als een waardevolle bron te zien. On-page SEO omvat het gebruik van elementen als zoekwoorden, metatags, interne links en titeltags op manieren die het verkeer van zoekmachines helpen vergroten. En er vervolgens voor zorgen dat de site in de top van de Google resultaten staat.

Wat is Off-Page SEO?

Off-page SEO gaat over het tot stand brengen van een sterkere relatie tussen de website en andere websites door middel van een verscheidenheid aan link-building tactieken. Off-page optimalisatie omvat ook strategieën om de reputatie van een website op te bouwen om zoekmachines te laten zien dat een website een betrouwbare bron is en daarom hoog in de zoekresultaten moet staan.

Wat is technische SEO?

Technische SEO verwijst naar de niet-inhoudelijke elementen van de website. Dit deel omvat strategieën om de back-end structuur en fundering van een website te verbeteren. Een deel van dit werk bestaat uit het uitvoeren van een grondige website analyse, die mogelijkheden voor verbetering van de technische SEO. Zoals de laad snelheid, indexering, mobiel-vriendelijkheid, crawlbaarheid, website structuur en Sitemap te verbeteren. Technische SEO zal ook de leesbaarheid van een website op cruciale wijze verbeteren, wat op zijn beurt de gebruikerservaring verbetert en aan zoekmachines laat zien dat het om een goede website gaat.