Adverteren in Google Maps

Als je met je bedrijf gevonden wilt worden in Google Maps, kan je dit bewerkstelligen met behulp van Google Ads. Dit is het advertentieplatform van Google. Ben jij benieuwd hoe je het best kan adverteren in Google Maps en wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan deze blog.

Waarom adverteren in Google Maps?

Veel bedrijven met een fysieke winkel, showroom of ruimte willen graag gevonden worden in Google Maps. Adverteren in Google Maps biedt dan ook verschillende voordelen, vooral voor lokale bedrijven die potentiële klanten naar hun fysieke locaties willen trekken. Eén van de grootste redenen is om voor interactie met lokale klanten te zorgen. Advertenties op Google Maps bieden niet alleen basisinformatie zoals locatie en openingstijden, maar kunnen ook interactieve elementen bevatten, zoals foto’s, reviews en speciale aanbiedingen. Dit vergemakkelijkt directe interactie met potentiële klanten vanuit de kaart.

Ook kan je je advertenties specifiek laten richten op bepaalde locaties, demografische gegevens en zoekopdrachten. Dit zorgt ervoor dat jouw advertenties worden weergegeven aan de meest relevante doelgroep en dit zorgt voor een efficiënt gebruik van je advertentiebudget.

Adverteren in Google Maps is dus een krachtige strategie om je lokale aanwezigheid te versterken, klanten te bereiken op het moment dat ze op zoek zijn naar producten of diensten, en de betrokkenheid te vergroten. Het is een waardevolle aanvulling op de marketingmix, vooral voor bedrijven met fysieke locaties.

 

Hoe kan je adverteren in Google Maps?

Adverteren in Google Maps kan worden gedaan via Google Ads, het bekende advertentieplatform van Google. Er zijn een aantal stappen die je moet voldoen om een advertentie online te plaatsen:

 1. Maak een Google Ads account aan:
  Als je nog geen Google Ads account hebt, is het van belang om dit eerst aan te maken. Dit kan gemakkelijk via Google Ads, de instructies volgen vanzelf.
 2. Verbind je Google-Ads account met je bedrijf:
  Zorg er vervolgens voor dat je Google Ads account verbonden is met “Google Mijn Bedrijf”. Deze koppeling is essentieel voor het adverteren in Google Maps.
 3. Start een nieuwe campagne:
  Nu kan je een nieuwe campagne aanmaken. Nadat je ingelogd bent, klik je op “campagnes” in het zijmenu en op het + symbool om een nieuwe campagne te starten.
 4. Stel de campagne in:
  Geef de campagne een naam en configureer de instellingen, waaronder locatietargeting, het budget etc. Maak ook een advertentiegroep aan, dit is je doelgroep. Tijdens he instellen van de campagne kan je ook de duur van de campagne bepalen en bepaalde extensies toevoegen.
 5. Controleer en lanceer:
  Zodra je de campagne hebt ingesteld, kan je het controleren en vervolgens lanceren, zodat het zichtbaar wordt in Google.
 6. Monitor en optimaliseer:
  Het is van belang dat je de prestaties van je campagne in de gaten houdt via het Google Ads dashboard. Als je je prestaties analyseert en verbeterpunten ziet, kan je de advertentie nog meer optimaliseren.

 

Promoted pins

Promoted Pins in Google Ads verwijzen naar de mogelijkheid om advertenties te tonen op Google Maps met behulp van Google Local campaigns. Deze advertenties zijn ontworpen om de zichtbaarheid van fysieke bedrijfslocaties te vergroten en mensen aan te moedigen om die locaties te bezoeken.

De promoted pins verschijnen op zowel mobiele apparaten als tablets, evenals op de desktopversie van Google Maps. Binnen het zoeknetwerk van Google worden deze advertentiepinnen boven de organische zoekresultaten getoond. Google neemt autonoom beslissingen over de locaties en het tijdstip waarop je advertenties worden weergegeven.

 

Ook interessant:

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)