SEO migratie

SEO migratie staat ook wel bekend als website migratie of SEO-overdracht. Dit verwijst naar het proces van het verplaatsen of updaten van een website, terwijl je ervoor zorgt dat de positie in de zoekmachine resultaten behouden blijft. In deze blog vertellen wij je meer over SEO migratie.

Wat is SEO migratie?

Een SEO-migratie vormt een strategisch proces waarin een website wordt verplaatst, herzien of aangepast met als doel het behouden of verbeteren van de positie in zoekmachine resultaten. Dit ingrijpende proces kan diverse vormen aannemen, variërend van het wijzigen van de domeinnaam tot het herontwerpen van de gehele website, het overzetten naar een nieuw content managementsysteem (CMS) of zelfs het samenvoegen van meerdere websites.

Een SEO-migratie vergt grondige planning en uitvoering om mogelijke negatieve gevolgen voor zoekmachine-rankings en organisch verkeer te minimaliseren. Het is vaak verstandig om samen te werken met ervaren SEO-professionals en webontwikkelaars om een soepele en succesvolle migratie te waarborgen.

 

Het belang van SEO-migratie

Kort samengevat is een SEO-migratie het proces van het overbrengen van belangrijke aspecten, waaronder indexeringssignalen, rankings, autoriteit etc. wanneer je grote veranderingen op je website doorvoert. Door middel van SEO migratie, zorg je ervoor dat de vooruitgang bij alle SEO inspanningen niet verloren gaan.

Zoekmachine optimalisatie heeft tijd nodig en het kan soms zelfs maanden duren voordat je daadwerkelijk resultaat ziet in zoekmachines zoals Google. Wanneer je grote veranderingen aanbrengt op een website, kan dit dan ook grote invloed hebben op de rankings. Het doel van SEO migratie is om je rankings, het verkeer en conversies te behouden.

 

Wanneer kies je voor SEO migratie?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je voor SEO-migratie kiest, een aantal veelvoorkomende redenen zijn:

  1. De website is niet responsive:
    Wanneer een website niet responsive is, betekent dit dat het niet goed weergeven wordt op verschillende apparaten, zoals de smartphone en tablet.
  2. Het bedrijf zit in een rebranding proces:
    Rebranding kan bijvoorbeeld na een fusie zijn en dit vereist een verandering van server.
  3. Je hebt een oud en niet functioneel website ontwerp:
    Als je een oud, zwaar en niet functioneel pagina design hebt, is het goed om dit te vernieuwen. In dit geval is het goed om voor een SEO-migratie te kiezen.

 

Hoe werkt een SEO migratie?

Een SEO-migratie is een complex proces dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist om ervoor te zorgen dat de positie in zoekmachine resultaten behouden blijft of zelfs verbetert. Een SEO-migratie begint altijd met het definiëren van de doelstellingen en het bepalen van de strategie. Een doel kan bijvoorbeeld het verbeteren van zoekmachine-rankings of het aanpassen aan veranderingen in de bedrijfsstructuur. Om deze doelen te bereiken, ontwikkel je een passende strategie. Nadat de doelstellingen en de strategie gedefinieerd zijn, voer je een trefwoordonderzoek uit om te achterhalen welke zoekwoorden relevant zijn voor de vernieuwde content.

Verder hoort er ook een nieuwe URL-structuur, content overdracht en technische implementatie bij. Behoud indien mogelijk bestaande URL’s of implementeer 301-omleidingen van oude naar nieuwe URL’s om de zoekwaarde over te dragen. Zorg voor een nauwkeurige overdracht van de content en implementeer technische aspecten van de migratie, waaronder het configureren van 301-omleidingen, het bijwerken van XML-sitemaps en het zorgen voor een goede indexering van de vernieuwde site door zoekmachines.

Verschillende soorten website migraties

Afhankelijk van het type migratie houd je rekening met diverse migratie soorten. Enkele belangrijke categorieën zijn:

  1. Websiteverhuizing:
    Wanneer een website naar een andere URL verhuist, kan je een SEO-migratie toepassen.
  2. Replatforming:
    Een replatforming-migratie is een procedure waarbij een website van het ene content managementsysteem (CMS) naar het andere wordt verplaatst. Deze overgang brengt niet alleen wijzigingen aan in het CMS, maar resulteert ook in aanpassingen aan het ontwerp van de website en de URL-structuur.
  3. Hybride migratie:
    Hybride migratie maakt het overzetten van bestaande mailboxen naar een nieuwe, eenvoudiger, maar de risico’s zijn hier wel groter vergeleken met andere soorten migratie.
  4. Samenvoeging van meerdere websites:
    Als je een bedrijf hebt overgenomen en deze website wilt samenvoegen met je eigen website, vindt hier website migratie plaats. Het is wel één van de moeilijkste vormen van migratie en kan een lange tijd duren. Daarnaast brengt het ook risico’s met zich mee. Het is dan ook belangrijk dat dit zorgvuldig wordt gedaan, want één klein foutje kan ervoor zorgen dat de hele website geschaad wordt.

Hulp nodig bij je SEO migratie?

Het kan best een ingewikkeld proces zijn, en het is helemaal begrijpelijk als je wat extra begeleiding wilt om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Bij DMS Media begrijpen we hoe belangrijk het is om je zoekmachinepositie te behouden, en we hebben ervaren SEO-specialisten die klaarstaan om je te helpen. Of je nu technische ondersteuning, slimme tips, of gewoon wat extra handen nodig hebt voor je migratieproject, wij hebben oplossingen die speciaal op jou zijn afgestemd. Neem gewoon contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen om je plekje in de zoekresultaten te behouden en misschien zelfs te verbeteren tijdens je migratie.

 

Ook interessant:

 

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie
Zoekmachine optimalisatie (SEO)