Wat is een SEA specialist

Wat is een SEA specialist?

Wat is een SEA specialist? Veel mensen vragen het zich af. Als je een eigen bedrijf hebt met website ben je vast al een paar keer om je oren geslagen met het woord zoekmachine marketing (of SEM-marketing). Deze vorm van online marketing krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht, en dat is niet bepaald gek aangezien onze wereld steeds digitaler wordt. In het plaatje van je online strategie is SEA niet meer weg te denken. SEA specialist worden is plat gezegd adverteren op zoekmachines, maar het is zoveel meer dan alleen maar een advertentie online slingeren en resultaten krijgen.

Wat is een SEA specialist precies en hoe wordt u er een? Meer weten over SEA, en waarom je niet zomaar moet gaan adverteren? Lees dan snel verder!

Wat is SEA en SEM-marketing nou eigenlijk? 

Als we het hebben over SEA-marketing, moeten we eerst SEM-marketing (Search Engine Marketing) benoemen. De Nederlandse term voor SEM-marketing is Zoekmachine Marketing, en is er volledig op gericht om je website hoger in de zoekresultaten te laten komen in Google of andere zoekmachines zoals Bing of DuckDuckGo. Door een goede zoekmachine strategie wordt je website online beter vindbaar, en kun je ook meer leads genereren, meer omzet draaien of meer naamsbekendheid voor je bedrijf werven, of zelfs alle drie gecombineerd! 

SEA is een belangrijk onderdeel van SEM-marketing, en daarmee ook vitaal voor ondernemers. SEA staat voor Search Engine Advertising. Adverteren op zoekmachines kan ervoor zorgen dat je snel nieuwe bezoekers naar je website trekt, SEA is een lastig, specifiek en tijdrovend proces, gelukkig kunnen wij je helpen met een SEA specialist worden omdat het is helaas niet zo simpel als een advertentie voor je website op Google zetten, en ontspannen tot de bezoekers naar je website komen. Naast SEA is een goed SEO strategie ook erg belangrijk, maar wat is een SEO specialist en wat is het verschil tussen SEO en SEA? Lees het in onze andere blogs.

Om ervoor te zorgen dat je advertenties bovenin geplaatst worden, zul je een goede strategie nodig hebben. Om een goede SEA strategie samen te stellen zul je aardig wat kennis en ervaring nodig hebben, en hier moet je veel tijd en energie in steken. Wat is een SEA specialist? Door dit uit te leggen maken wij je leven als online ondernemer een stuk makkelijker.

wat is een sea specialist

Hoe zorgt een SEA specialist dat jij het meest uit je advertenties kunt halen?

De SEA specialist weet alles wat er te weten valt over adverteren in Google, Bing en andere zoekmachines. Hij/zij zal op basis van budget en doelen een passende adverterings strategie samenstellen om zo hoog mogelijk te scoren op jouw gewenste zoekwoorden/termen. Dit doet de specialist door: 

  • Het online zoekgedrag van jouw doelgroep te analyseren
  • Opstellen en implementeren van een passende SEA-strategie voor jouw bedrijf
  • Adverteringscampagnes te lanceren en deze data ook te analyseren om toekomstige campagnes te verbeteren
  • Testen wat wel en wat niet werkt
  • Rapportages en adviezen samen te stellen, bijvoorbeeld een zoekwoordenrapporage met de Google Keyword Planner.

Zoals je al leest is het werk van een SEA specialist veel strategie samenstellen, testen en campagnes bijsturen. Dit is behoorlijk analytisch werk, en daarbij (als je het goed wilt doen) ook vrij arbeidsintensief. Je stelt een goede strategie niet binnen één dag samen helaas. 

Wat is een SEA specialist en welke voordelen levert het voor jou bedrijf?

  • Een eerste plaats scoren op Google kan je maar liefst 24% van het online zoekverkeer opleveren, een behoorlijk aantal dus! 
  • Meer websitebezoekers betekenen automatisch meer bekendheid, leads of sales
  • De SEA specialist kan een effectieve SEA strategie samenstellen op basis van jouw wensen, doelen en budget
  • De specialist heeft alle up-to-date kennis van SEA marketing die nodig is om een strategie te creëren die jou helpt online beter te scoren

Wil jij starten met SEA of je huidige strategie verbeteren? Huur dan een specialist in!

Wil je meer lezen over SEM-marketing? Lees dan onze blog over de SEO specialist!

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)