SEO trends 2023

SEO trends 2023

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization. Dat betekent dat het gaat om het optimaliseren van een website voor zoekmachines. Dit doet men om de website beter te laten scoren in de zoekresultaten, zo kan de website makkelijker gevonden  worden door gebruikers die naar relevante zoekwoorden zoeken. Door het toepassen van verschillende technieken op de website, zoals het gebruik van de juiste zoekwoorden en het verbeteren van de website-structuur, kan de website een hogere positie behalen in de zoekresultaten van zoekmachines. Dit is cruciaal voor elke goedlopende website!

SEO trends 2023

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is een belangrijk onderdeel van digitale marketing en blijft zich snel ontwikkelen. Het is daarom van groot belang om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op dit gebied. In dit artikel zullen we daarom een aantal belangrijke SEO-trends voor 2023 bespreken.

SEO wordt de laatste jaren steeds populairder. Bedrijven focussen zich steeds vaker op SEO. Met de aankomende recessie moeten bedrijven hier nog meer op letten. Veel SEO-experts merken groei in hun budgetten en prestaties. Vooral veel jonge internet gebruikers zijn op een andere manier actief op het internet. De manier waarop deze jonge internetgebruikers zoeken en internet gebruiken verandert. Maar zolang mensen dingen moeten zoeken, is SEO noodzakelijk. Daarom hebben wij de SEO trends 2023 voor u uitgelegd!

#1. Artificial intelligence (AI)

Ten eerste zal de technologische vooruitgang op het gebied van artificial intelligence (AI) waarschijnlijk grote gevolgen hebben voor SEO. Zoekmachines zullen steeds beter in staat zijn om de inhoud van websites te begrijpen en te interpreteren, wat kan leiden tot betere posities in de zoekresultaten. Daarnaast zullen chatbots en andere AI-gebaseerde technologieën steeds vaker worden gebruikt om gebruikers te helpen bij het vinden van wat ze zoeken.

Dit kan bijvoorbeeld door middel van een chatfunctie op de website of door het gebruik van stemherkenningstechnologie. Dit kan de gebruikerservaring sterk verbeteren, omdat gebruikers op deze manier snel en gemakkelijk hun vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen krijgen.

#2. ‘Zero-click search’

Een andere belangrijke trend is het steeds vaker voorkomen van uitgebreide resultaten zonder klikken, ook wel ‘zero-click search’ genoemd. Dit gebeurt wanneer zoekmachines direct antwoorden geven op vragen in de zoekresultaten, zonder dat de gebruiker hoeft te klikken op een website. Dit kan leiden tot prestatieonderbrekingen voor websites, omdat gebruikers niet hoeven door te klikken om hun antwoord te vinden. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website goed geoptimaliseerd is voor deze ‘zero-click search’, zodat u toch goed gevonden wordt in de zoekresultaten.

#3. Tweaks en updates

Een andere trend om in de gaten te houden is het risico om te veel te focussen op individuele tweaks en updates, in plaats van op het grotere geheel. Het is natuurlijk belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO, maar het is ook belangrijk om niet te verdwalen in de details en de fundamentele regels van SEO uit het oog te verliezen. Zoekmachines zijn bedoeld om gebruikers te helpen bij het vinden van wat ze zoeken, dus het is belangrijk om altijd te denken aan de gebruiker en hoe uw website daar op aansluit.

#4. Gebruikerservaring (UX)

Gebruikerservaring, ofwel UX, is een belangrijk onderdeel van SEO en blijft ook in 2023 een belangrijke trend. Zoekmachines zoals Google nemen steeds meer rekening met de manier waarop gebruikers een website ervaren bij het bepalen van de positie van een website in de zoekresultaten.

Dit betekent dat het niet alleen belangrijk is om te zorgen voor goede technische SEO, zoals het gebruik van de juiste zoekwoorden en een goede website-structuur, maar ook om te zorgen voor een goede gebruikerservaring. In dit artikel zullen we daarom een aantal belangrijke UX-trends voor 2023 bespreken.

#5. Responsieve website

Het is steeds belangrijker om te zorgen voor een responsieve website, dat wil zeggen een website die goed werkt op alle soorten devices, zoals desktopcomputers, laptops, tablets en smartphones. Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om te zoeken naar informatie, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website goed werkt op al deze verschillende devices. Dit betekent niet alleen dat de website goed moet worden weergegeven op al deze devices, maar ook dat de gebruikerservaring goed moet zijn, bijvoorbeeld door makkelijk te klikken knoppen en links en door snel te laden.

#6. Videocontent

Daarnaast blijft ook het gebruik van videocontent steeds belangrijker. Video’s zijn een goede manier om informatie over te brengen aan gebruikers en kunnen de gebruikerservaring sterk verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van instructievideo’s, productvideo’s of bedrijfsvideo’s. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de video’s goed werken en niet te lang zijn, zodat gebruikers niet afgeleid raken of de video’s niet afkijken voordat ze klaar zijn.

Goede SEO

Bedrijven die achterlopen op het gebied van een juiste SEO zullen meer tijd besteden aan het achtervolgen van problemen dan aan het optimaliseren van wat belangrijk is. Het focussen op trends kan een valstrik kan zijn als je nog geen juiste SEO-fundament hebt. Dus SEO via content en links blijven nog steeds het belangrijkste. Je moet je dus richten op het verbeteren van je content en strategie. Dus focus je niet teveel op trends voordat je over een juiste SEO fundament beschikt!

Ook interessant:

Waarom adverteren op Google?

Wat is recruitment marketing?

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)