Online marketing trends 2023

Als we kijken naar de afgelopen jaren, is het duidelijk dat online marketing een steeds belangrijkere rol speelt in de strategieën van bedrijven. Dit zal in 2023 niet anders zijn en alleen maar blijven groeien. Er zijn een aantal online marketing trends 2023 die we kunnen verwachten. In deze blog vertellen we je meer over de online marketing trends 2023.

AI

AI, oftewel artificial intelligence/kunstmatige intelligentie is de mogelijkheid om bepaalde mensachtige vaardigheden te vertonen vanuit een machine. AI is er in verschillende vormen, denk bijvoorbeeld aan digitale persoonlijke assitentie op smartphones. Je kan aan deze virtuele assistenten vragen stellen, die beantwoord worden, zo hoef je het niet zelf op te zoeken. Ook wordt artificial intelligence steeds meer gebruikt in de online marketing, zo wordt er op steeds meer websites gebruik gemaakt van chatbots die bezoekers op de website verder kunnen helpen met een vraag. Een chatbot begrijpt menselijke taal kan eenvoudige, geautomatiseerde taken uitvoeren.

 

Influencer marketing

De naam zegt het al, bij influencer marketing worden er influencers, oftewel bekende personen die online invloed uitoefenen, ingezet om bepaalde producten of diensten te promoten. Je betaalt als bedrijf een influencer om jouw dienst of product te promoten aan hun volgers, hierbij is het dus van belang dat je met een influencer samen gaat werken die past bij jouw organisatie. Daarnaast is het belangrijk dat de doelgroep van deze persoon, ook de doelgroep is die jij wilt bereiken met je product of dienst.

 

Voice search

Voice search is ook een vorm van kunstmatige intelligentie, je gebruikt hierbij je eigen stem om iets te vragen of op te zoeken in een zoekmachine zoals Google. Voice search is mogelijk op apparaten waarbij er een microfoon is en die verbonden zijn met het internet, bij smartphones is dit het geval.

Voice search is bedoeld om zoekopdrachten uit te voeren, dit is vooral handig als je op dat moment niet in de gelegenheid bent om te typen. Er zijn een aantal bekende spraak assistenten: Siri, Alexa en Google Assistant. Wanneer je voice search wil starten op één van deze spraak assistenten, begin je de zin meestal met ‘hey siri’ of ‘hey google’ of je drukt op een knop waarna je kan inspreken.

 

Investeren in online marketing in 2023

Voor de meeste bedrijven is online marketing tegenwoordig een onmisbare factor. Je kan namelijk als bedrijf veel groeien met de juiste online marketing strategie. Wil jij jouw organisatie ook naar een hoger niveau tillen met online marketing? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, DMS media gebruikt een op maat gemaakte strategie voor ieder bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, een van onze specialisten helpt je graag verder.

 

Ook interessant:

Bedrijf op Google Maps

Aandachtspunten website

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)