Aandachtspunten website

Een goede website is tegenwoordig essentieel voor het succes van een bedrijf. Het is vaak ook het eerste contactpunt tussen de potentiële klant en het bedrijf. Daarom is het van belang dat je op de volgende aandachtspunten site let: de gebruiksvriendelijkheid, de content op de site en de SEO. In deze blog vertellen wij je meer over de aandachtspunten op een website.

 

De doelgroep en doelstellingen

Het is belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wat je doel met de website is. Voor wie is de site bedoeld en wat wil je bereiken met een website? Deze informatie vormt als het ware het ontwerp en de inhoud voor een site.

 

De navigatie van de website

Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat bezoekers van een site, goed op de website kunnen surfen. De site moet duidelijk en overzichtelijk zijn en bezoekers moeten snel en gemakkelijk hun weg door de site kunnen vinden. Daarom is het van belang om voor een heldere structuur te kiezen en gebruik te maken van logische categorieën en subcategorieën. Daarnaast doe je er ook goed aan om een kleine FAQ op elke webpagina van de website te hebben voor veelgestelde vragen, zorg ervoor dat bezoekers niet met vragen blijven zitten nadat ze een bepaalde webpagina hebben bekeken.

 

Content op de website

Misschien wel een van de belangrijkste aandachtspunten van een site is de content, oftewel de inhoud. De inhoud van de website moet niet alleen relevant en informatief zijn, maar ook continu up-to-date. Niemand houdt van verouderde informatie. Om je site steeds aan te vullen met nieuwe informatie, kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld wekelijks een nieuwe blog te posten. Ook is het van belang dat er hoogwaardige kwaliteit afbeeldingen en eventueel video’s worden gebruikt en dat er gebruik wordt gemaakt van duidelijke en begrijpelijke taal. Vermijd vakjargon, jij en anderen binnen jouw branche begrijpen dit, maar de kans is groot dat je doelgroep dit niet begrijpt en dit kan ervoor zorgen dat bezoekers op de site zullen afhaken.

SEO/zoekmachine optimalisatie

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat een website goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Zorg voor relevante en goed geschreven inhoud, maak hierbij gebruik van de juiste zoekwoorden. Zorg er daarnaast voor dat elke pagina zo goed mogelijk geoptimaliseerd is, vul de meta description, titel en alt tekst in en laat zoekwoorden voldoende terugkomen in de teksten. Maar voorkom overoptimalisatie, want dit kan ervoor zorgen dat Google jouw site gaat straffen en dat je juist niet hoger in de zoekmachine gaat ranken.

 

Belangrijkste aandachtspunten website

Er zijn veel aandachtspunten waar je op moet letten op een website, een site is namelijk meer dan alleen een mooi ontwerp. De belangrijkste aandachtspunten site hebben we nog even op een rijtje gezet voor je:

 

 1. SEO geoptimaliseerd
  De SEO is vooral belangrijk voor de positie van jouw site in Google.
 2. Beveiliging
  De beveiliging van een site is ook een belangrijk aandachtspunt. Zorg voor een SSL-certificaat en kies sterke wachtwoord zodat je site niet makkelijk gehackt kan worden.
 3. Linkstructuur
  Een goede interne linkstructuur, zorgt ervoor dat zoekmachines bij het crawlen van je site, iedere pagina makkelijk kunnen vinden.
 4. Inhoud van de website
  De inhoud van de site moet relevant en up-to-date zijn. De kwaliteit van de content is erg belangrijk.

 

 

Ook interessant:

Wat is citation flow?

Wat is Google shopping?

 

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)