Bedrijf op Google Maps

Google Maps is de kaartendienst van Google, je kan dit zowel online als in een app vinden. Met deze dienst kan je adressen van over de hele wereld opzoeke en routes inplannen via verschillende vervoersmiddelen. Maar hoe zet je je bedrijf op Google Maps en kan je hier ook geld mee verdienen als bedrijf? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

 

Google Maps

Google Maps wordt wereldwijd veel gebruikt, niet alleen voor het inplannen van routes, maar ook voor bijvoorbeeld het bekijken van plekken. Het bekijken van plekken doe je via StreetView, je kan hier een 3D-weergave zien van allerlei verschillende plekken. Maar daar stopt de functie van Google Maps niet, je kan namelijk zelfs informatie over bedrijven opzoeken, denk bijvoorbeeld aan openingstijden en beoordelingen.

 

Hoe kom je als bedrijf op Google Maps?

Als bedrijf wil je natuurlijk veel bekendheid krijgen en overal goed gevonden worden, zo heb je misschien ook wel interesse in jouw bedrijf op Google Maps. Maar hoe kom je als bedrijf op Google Maps? Hier is een stappenplan voor:

  1. Ga naar Google Maps op de computer en log in.
  2. Vul je eigen bedrijf in de zoekbalk in en klik aan de linkerkant in het bedrijfsprofiel op ‘Je bedrijf toevoegen’.
  3. Vol vervolgens de instructies op het scherm om je aan te melden voor jouw bedrijfsprofiel.
  4. Nadat je bedrijf toegevoegd is via Google Maps kan je je bedrijf claimen. Je zoekt weer naar je bedrijf in de zoekbalk.
  5. Klik nu op ‘Dit bedrijf claimen’ > ‘Nu beheren’. Als je een ander bedrijf wilt kiezen, klik je op ‘Ik ben eigenaar of beheerder van een ander bedrijf’.
  6. Selecteer nu een verificatieoptie en volg de stappen op het scherm.

 

Local guide worden

Local Guides is een community van mensen van over de hele wereld, die plaatsen ontdekken en daarbij ook reviews schrijven, foto’s delen, vragen beantwoorden en plaatsen toevoegen of bewerken. Je draagt dus als het ware bij aan Google Maps. Als Local guide kan je ook punten verdienen en hoe meer punten je verdient, hoe hoger jouw niveau als Local guide stijgt. Er zijn in totaal 10 niveaus en vanaf niveau 4 krijg je een badge.

Maar kan je ook geld verdienen als Local guide? Local guide zijn doe je omdat je dit zelf leuk vindt, je krijgt er beloningen voor zoals de punten en de badges vanaf niveau 4, maar je verdient er verder geen geld mee. Het is dus eigenlijk voor de eer en omdat je hier voldoening uithaalt. Om antwoord te geven op de vraag ‘Kan je als bedrijf geld verdienen met Google Maps?’, Nee je kan er dus geen geld mee verdienen, maar het levert je natuurlijk wel een betere online vindbaarheid op.

  

Ook interessant:

Aandachtspunten website

Wat is citation flow?

 

 

 

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)