Wat is online video marketing?

Online video marketing wordt hedendaags veel gebruikt. Deze manier van marketing zorgt namelijk voor herkenbaarheid bij de doelgroep. Daarnaast wordt je als bedrijf betrouwbaarder ingeschat, omdat er een gezicht herkenbaar in beeld is gebracht.

Wat is online video marketing?

Video marketing is kort gezegd marketing via videobeelden. Een visueel beeld trekt nou eenmaal meer aandacht dan een simpele tekst. Daarnaast blijft een video ook langer hangen in het geheugen van de consument dan alleen tekst. Via beelden, kan je een boodschap duidelijker laten overkomen en het kan bij de kijker zelfs bepaalde emoties naar boven brengen.

Soorten video marketing

 • Promotievideo’s
  Producten worden tegenwoordig veel gepromoot via video’s. En dit kan door het bedrijf wat het product verkoopt zelf zijn, maar dit kan ook door middel van samenwerkingen. Vaak maken bekende personen zoals youtubers een promotievideo voor een bedrijf, zij hebben dan een samenwerking met dit bedrijf. Maar ook bedrijven zelf maken vaak promotievideo’s die zij vervolgens op de eigen website of social mediakanalen plaatsen. In een promotievideo wordt er meestal een korte uitleg gegeven over het product en gedemonstreerd hoe het product werkt. Het doel is dat de kijker uiteindelijk het product aanschaft en daarom is het belangrijk dat het product aanspreekt.
 • Storytelling
  Bij de meeste organisaties wordt er gebruikt gemaakt van storytelling, of dat nou visueel of tekstueel gebeurt, het inspireert mensen. Bij een storytelling wordt er een verhaal verteld, en bij bedrijven gaat dat vaak over het verhaal achter dat bedrijf. Vragen zoals ‘Hoe zijn we ontstaan, wat bieden wij, wat is onze visie en missie’ worden beantwoord in een storytelling. Als een storytelling via een video gaat, is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van hoogwaardige kwaliteit beeldmateriaal en bijpassende muziek. Dit is omdat een storytelling bepaalde emoties bij de kijker naar boven moet halen, denk hierbij aan herkenbaarheid, vreugde of vertrouwen.
 • Introductievideo’s
  In introductievideo’s worden er meestal medewerkers van een bedrijf voorgesteld. Dit zorgt voor vertrouwen bij de consument en je hebt als kijker meteen een beter beeld van de organisatie. In een introductievideo vertelt iemand wie hij/ zij is, wat de functie van hem/ haar is en meestal vertellen ze dan ook nog kort iets over zijn/ haar hobby’s. Een instructievideo kan geplaatst worden op een ‘over ons’ pagina van een website, maar het kan ook intern gebruikt worden.
 • Tutorials
  Een tutorial betekent ‘handleiding’ en is een soort instructievideo. In een tutorial wordt uitgelegd hoe iets in z’n werk gaat. Op Youtube zijn veel tutorials te vinden over van alles, van make-up tutorials tot aan tutorials hoe een wasmachine werkt.

5 redenen om video marketing te gebruiken

Online video marketing kan elk bedrijf toepassen en het is weer eens wat anders dan online marketing door middel van bijvoorbeeld SEO teksten.

 1. De boodschap komt beter over én wordt beter onthouden
  Zoals eerder in deze blog al gezegd is, een video boodschap komt beter over dan alleen tekst. Wist je dat visuele content tot wel 60.000 keer sneller wordt verwerkt dan tekstuele content? En ongeveer 90% van de informatie die onze hersenen oppikken is visueel.
 2. Online video’s worden 10 keer meer gedeeld via social media
  Video’s op het web worden ongeveer 10 keer meer gedeeld dan content dat enkel uit tekst en een afbeelding bestaat. Om je kansen nog meer te vergroten, is het aan te raden om grappige video’s te delen. Daarnaast is het ook een pluspunt als de kijker zich kan identificeren met bijvoorbeeld het hoofdpersonage van de video.
 3. Video’s verhogen de duur van een websitebezoek
  Video’s houden de aandacht vast en als je gebruik maakt van video content op je website, zal de duur van een websitebezoek ook verlengd worden.
 4. Persoonlijke merkbeleving
  Mensen kiezen vaak voor een een merk dat hen aanspreekt. Merkbeleving is de combinatie van kleuren, geluiden, vormen en beeldtaal. Het is belangrijk dat jij je als bedrijf onderscheidt in de video’s die je maakt, zodat consumenten meteen weten om welk bedrijf het gaat.
 5. Beelden zeggen meer dan tekst
  Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Misschien zal je je afvragen hoe het komt dat beelden veel meer zeggen dan woorden en het antwoord hierop is simpel. Beeldmateriaal wordt veel beter opgeslagen en herinnerd over een langere periode.

Wat je moet weten wanneer je met video marketing begint

De eerste stap bij het maken van een video voor je bedrijf is bedenken wat je in de video wilt laten zien en welke boodschap je op de doelgroep wil overbrengen. Als je dit weet, is het belangrijk om een goed script te bedenken. De juiste apparatuur en goede belichting is essentieel bij het opnemen van video’s. Motiverende of grappige video’s doen het altijd goed bij de consument.

DMS media

Wil jij jouw bedrijf online laten groeien door middel van online marketing, maar weet je nog niet hoe dit precies in z’n werk gaat? Dan ben je bij DMS media aan het juiste adres. Binnen ons team van specialisten staan wij voor jou klaar om je te ondersteunen bij de online marketing van jouw organisatie. Wil je graag een nieuwe website laten bouwen? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie
Zoekmachine optimalisatie (SEO)