Wat is domain authority

Domain authority is letterlijk vertaald ‘domein autoriteit’ en dit is de geschatte waarde die aan een bepaald domein wordt gegeven. Maar wat is domain authority precies, hoe meet je het en hoe kan je deze score verhogen? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

 

Wat houdt het in?

Domein autoriteit wordt ook wel de domeinwaarde genoemd. Dit geeft als het ware aan hoe belangrijk en relevant een zoekmachine, zoals Google een bepaald domein (website) vindt. De domeinwaarde die Google een bepaalde website geeft, is belangrijk, want dit bepaald namelijk onder andere de positie die een website in de zoekresultaten krijgt. Elke website wil natuurlijk online goed vindbaar zijn en dit ben je als je op de eerste pagina in de zoekmachine weergeven wordt. Hoe hoger de domeinwaarde, hoe groter de kans dat je op de eerste pagina in Google komt te staan.

 

De domain authority meten

Maar nu ben je vast benieuwd hoe je erachter kunt komen wat jouw domain authority is. Dit is meetbaar en dit kan je doen via een SEO-tool. Denk bijvoorbeeld aan SE Ranking. Je kan een website audit uitvoeren door de url van een website in te voeren en op website audit te klikken. De tool gaat nu de ingevoerde URL controleren op fouten etc. en als hij klaar is zal er een score tevoorschijn komen. De score kan tussen de 0 en de 100 zitten, maar hoe hoger de score, hoe beter dit voor je positie in Google is.

Heb je een lage score? Dan is het belangrijk dat je de website eens goed gaat nalopen en de fouten gaat verbeteren en oplossen. Je wil de score van je website natuurlijk zo hoog mogelijk krijgen.

 

Domain authority verhogen

Nadat je een website audit hebt uitgevoerd en erachter bent gekomen wat de score is. Is het van belang dat je gaat kijken naar wat er allemaal verbeterd kan worden aan de website. Het kunnen technische aspecten zijn die verbeterd moeten worden, maar het kunnen ook simpele aanpassingen zijn waardoor jouw domein al snel hoger gaat scoren.

 

Wij hebben 4 tips voor je om jouw domain authority te verhogen:

 1. Optimaliseer de SEO
  Het SEO-technische aspect is erg belangrijk op websites. Zorg ervoor dat je webteksten SEO-proof zijn en dat je een goede sitemap hebt. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat de site voor verschillende devices gebruiksvriendelijk is.
 2. Zorg voor een sterke linkstructuur
  Gebruik linkjes in je webteksten, vooral de interne linkstructuur van een domein is belangrijk. Probeer verschillende pagina’s aan elkaar te linken. Het gebruiken van interne links op de juiste manier zorgt ervoor dat zoekmachines bij het crawlen van de website, bepaalde pagina’s kan vinden.
 3. Blijf up-to-date
  Up-to-date blijven met je website is essentieel. Je wil natuurlijk niet dat er verouderde content op je website staat, dit zullen bezoekers namelijk ook doorhebben en zo zullen ze sneller weggaan van de website. Als je regelmatig nieuwe content op de website deelt, blijft je website actief en zul je voor Google ook relevant zijn en bezoekers blijven trekken.
 4. Zorg voor kwalitatieve content
  Denk niet aan de kwantiteit, maar aan de kwaliteit. Je kan veel content delen, maar als dit niet de juiste content is, zal je hier geen hogere domein autoriteitsscore mee krijgen. Maak gebruik van relevante zoekwoorden, maar zorg er wel voor dat de content ook daadwerkelijk over de gebruikte zoekwoorden gaat. En probeer ook niet te vaak een bepaalde term in een tekst te vermelden, dit ziet Google als over optimaliseren.

 

 

Investeer in SEO

Om een hoge domain authority te krijgen is het van belang dat je website dus zo goed mogelijk geoptimaliseerd is. Maar we kunnen voorstellen dat niet iedereen de tijd en/ of kennis heeft om hun eigen website helemaal na te lopen en te verbeteren. Als dit bij jou het geval is, doe je er goed aan om DMS media in te schakelen. Wij zijn namelijk een online marketing bureau, gespecialiseerd in SEO. Door middel van de juiste SEO strategie, kunnen wij ervoor zorgen dat jouw website een hogere domein autoriteit krijgt en hogerop in Google gaat ranken.

Wat is een SEO specialist

Ook interessant:

Wat is cache wissen?

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)