Wat is UX design?

Wat is UX design?

UX design staat voor user experience design. UX design is het ontwerpgebied dat zicht richt op gebruikerservaringen. User experience design is er op gericht om een website aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van gebruikers. Het product staat dus centraal bij een user experience design. Als bedrijf wil je dat gebruikers bepaalde acties/handelingen uitvoeren op jouw website. Door middel van UX design probeer je de functionaliteiten van jouw website te optimaliseren. Zodat gebruikers op een snelle en efficiënte manier bepaalde doelen kunnen behalen op jouw website.

Wat is UI design?

UI design staat voor user interface design. Hier draait het simpelweg om het aantrekkelijk maken van een interface. UI design ontwerpt vooral emotioneel en emoties zijn erg belangrijk hierbij. Een gebruiker moet ook een bepaalde emotie krijgen wanneer hij op een website komt. Er wordt gekeken naar de leesbaarheid, de presentatie, de kleuren, de uitstraling en naar de interactie. Als UI designer probeer je om door middel van branding toe te passen een compleet design af te leveren. Door middel van A/B testen kan een UI designer er achter komen wat werkt en wat niet werkt.

Wat is het verschil tussen UX design en UI design?

Simpel gezegd gaat UX design meer om de achterkant van een website en UI design gaat meer om de voorkant van een website. User experience design gaat dus over het ontwerpen van een optimale gebruikerservaring met de focus op de functionaliteiten van een website. En user interface design gaat dus over de zichtbare uiterlijk van een website met alle bijkomende emoties. Beide designs zijn dus van cruciaal belang voor een goed lopende website.

ux design

Waarom zou ik UX design moeten toepassen op mijn website?

UX design kan verschillende voordelen opleveren. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Conversie optimaliseren
  • Organisch beter vindbaar zijn
  • Efficiënt zijn
  • Verbeteren van de klanttevredenheid

Conversie optimaliseren

Door middel van UX design verbeter je de customer journey. De gebruikers kunnen sneller en op een betere manier van A naar B en de gebruikersvriendelijkheid gaat omhoog. Hierdoor kan user experience design de conversie verhogen.

Organisch beter vindbaar zijn

Zoekmachines zoals Google vinden de gebruikerservaring van een website erg belangrijk. Daarom zal Google een website hoger waarderen wanneer de gebruikerservaring goed zijn. Door middel van user experience design kan dit bereikt worden.

Efficiënt zijn

Een juiste manier van UX design kan er voor zorgen dat gebruikers makkelijker en sneller doelen kunnen behalen op jouw website. Maar het zorgt er ook voor dat gebruikers minder fouten maken en dit kan leiden tot minder vragen en problemen. Zo ben je minder tijd kwijt met dit soort vragen en problemen. Zo kan je efficiënter te werk gaan!

Verbeteren van de klanttevredenheid

Een juist UX design zorgt er dus voor dat de gebruikersvriendelijkheid omhoog gaat. Klanten zullen hier erg tevreden mee zijn en zo zullen er meer klanten terug komen. Wanneer de gebruiker echt terug komt kan de gebruiker zich ook gaan binden aan jouw bedrijf. Zo kan er klantloyaliteit ontstaan.

UX design tools

Een UX designer heeft een aantal tools ter beschikking voor het in kaart brengen en het verbeteren van de gebruikerservaring. Een aantal voorbeelden zijn:

  • A/B testen
  • Gebruikerspersona’s/ Buyerpersona’s
  • Wireframe’s
  • Card sortings
  • Mockups en prototypes

DMS Media

DMS media is een full service internet bureau, voor ons is geen klus te gek en staan graag open voor nieuwe uitdagingen. DMS media wilt u graag helpen met het maken van een website. DMS media is gespecialiseerd in marketing kanalen op verschillende soorten gebieden. Bent u opzoek naar een nieuwe website voor uw bedrijf of geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie voor uw bedrijf? Dan is DMS precies wat u zoekt! Neem gerust contact met ons op!

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)