Wat is structured data?

Wat Is Structured Data?

Door middel van structured data oftewel gestructureerde gegevens kunnen webdevelopers context en betekenis geven aan inhoud voor zoekmachines zoals Google. Webdevelopers implementeren dan een code in de codes van een website om gegevens begrijpelijk te maken voor zoekmachines. Door middel van deze data kunnen zoekmachines de gegevens van een website begrijpen. De gegevens kunnen ook nog eens weergegeven worden op de SERP (Search Engine Results Page) oftewel de resultatenpagina van Google.

search find view information data graphic symbol icon
Wat Is Structured Data?

Implementatie Van Structured Data

Voor de implementatie van structured data zijn er 3 verschillende formats beschikbaar. Dit zijn:

  • JSON-LD
  • Microdata
  • RDFa

JSON-LD is het format dat Google vaak aanbeveelt voor het implementeren van structured data. JSON-LD staat voor JavaScript Object Notation for Linked Data. Het is een opzichzelfstaand script wat zorgt voor een makkelijke integratie en dat beperkt de kans op fouten. RDFa en Microdata zijn formats die je in de HTML van je website implementeert.

Waarom Is Structured Data Zo Belangrijk?

Wat maakt het mij uit dat een zoekmachine mijn content beter begrijpt? Het antwoord op deze vraag is erg eenvoudig. Door het toevoegen van structured data kunnen er extra gegevens worden getoond op de resultatenpagina van Google. Deze extra gegevens/informatie noemen we ook wel Rich Snippets. Met deze extra informatie/gegevens valt jouw website beter op dan de website van je concurrenten. En dit resulteert al snel tot een hogere CTR (Click Trough Rate). Zo trek je al op een eenvoudige manier meer mensen naar jouw website toe.

Welke Vormen Zijn Er Om Structured Data Te Implementeren?

Reviews

Een review is een van de makkelijkste vormen om gestructureerde gegevens te implementeren in een website. De reviews worden weergegeven door middel van 5 sterren.

Breadcrumbs

De meeste websites maken al automatisch gebruik van gestructureerde gegevens via breadcrumbs. Breadcrumbs geven aan hoe de pagina is opgebouwd. Op deze manier wordt de URL op een nette manier weergegeven in de zoekresultaten van Google.

product Structured Data

Webshops kunnen hiermee handige gegevens tonen in de zoekresultaten van Google zoals prijs, voorraadstatus en productreviews.

Local Businesses

Door middel van structured data toe te voegen aan jouw fysieke vestiging kunnen bezoekers veel informatie vergaren. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld je adres, telefoonnummer, e-mailadres en je openingstijden vinden met gestructureerde gegevens voor Local Businesses.

structured data
Gestructureerde Gegevens Local Businesses

Recipes

Gestructureerde gegevens komen vaak voor bij recepten. Je kunt bijvoorbeeld een foto, reviews en de bereidingstijd toevoegen. 

Vacatures

Door middel van gestructureerde gegevens kunnen bezoekers van Google ook vacatures bekijken. Hierbij kan je de functie, het salaris, functie-eisen en nog veel meer toevoegen. 

FAQ

Een veelgestelden vragen pagina is erg handig voor websites. Gestructureerde gegevens toevoegen aan een FAQ maakt het nog veel handiger. Deze vragen kunnen systematisch weergegeven worden op de resultatenpagina van Google.

How-To Vragen

Wanneer je als website how-to vragen publiceert is het ook handig om er gestructureerde gegevens aan toe te voegen. Zo kunnen de stappen uit het stappenplan al worden weergegeven op de resultatenpagina van Google.

Events

Een bedrijf kan ook nog eens evenementen organiseren. En deze events kan je opmaken met structured data. Zo kunnen bezoekers extra informatie vinden over je evenement.

Video Structured Data

Als je website vol staat met video’s kan je er ook voor kiezen om gestructureerde gegevens toe te voegen aan je video’s. Deze video’s kunnen dan weergegeven worden op de resultatenpagina van google.

Article Structured Data

Wanneer je als bedrijf artikelen/nieuws publiceert kan je er gestructureerde gegevens aan toevoegen. Zo kunnen bezoekers de titel lezen en ook nog eens wanneer het gepubliceerd is. 

Dit zijn de meest voorkomende vormen van gestructureerde gegevens. Er zijn nog veel meer vormen van om deze gegevens aan je website toe te voegen. Is er nog iets niet duidelijk of heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)