Wat is een webdeveloper?

Omschrijving online marketeer

Eenvoudig gezegd is een webdeveloper bezig met het ontwikkelen van websites. Een webdeveloper wordt ook wel webontwikkelaar of websitebouwer genoemd. Een websitebouwer zet het ontwerp om in een mooie werkende website. De developer vertaalt het ontwerp naar een online website waar je doorheen kunt klikken en scrollen. Tegenwoordig moeten websites er dynamisch en interactief uit zien. Daarnaast moeten websites er heel mooi uit zien en alles moet ook nog eens goed werken. Er moeten meer en meer functionaliteiten komen en de webdevelopers moeten daar voor zorgen.

Wat doet een webdeveloper?

De belangrijkste taak van websitebouwers is het schrijven van code, oftewel de opdrachten en instructies in een programmeertaal. Door middel van code wordt alle functionaliteiten van een website bestuurd. Een developer moet alles op een website werkend maken. Denk aan de menu’s, header, footer, layout, buttons en nog veel meer. Alle onderdelen moeten met elkaar samenwerken om een website te laten slagen.

Taken webdeveloper

De taken van een websitebouwer zijn erg divers en uiteenlopend. De belangrijkste taken zijn:

 • Het maken van een ontwerpplan
 • Code gebruiken om website te maken
 • Het creëren van een websitestructuur
 • Het ontwikkelen van systeeminteractie
 • Samenwerken met een webdesigner tot een visueel aantrekkelijke website.
 • Code gebruiken om functionaliteiten op een website te plaatsen
 • Het onderhouden van websites
 • Het testen van websites
 • Achterhalen wat voor een website een klant nodig heeft
 • Maken van een databases
 • Het ontwerpen en bewerken van inhoud/content

webdeveloper

Wat is het verschil tussen een webdeveloper en een webdesigner?

De beroepen webdevelopers en webdesigners worden vaak door elkaar gehaald. Het zijn 2 verschillende beroepen die veel met elkaar samen werken. Soms kan het zijn dat ze dezelfde taken hebben, maar vaak hebben ze erg verschillende werkzaamheden. Een webdesigner houdt zich voornamelijk bezig met front-end (voorkant) van een website. De webdesigner probeert te achterhalen wat de opdrachtgever voor gewenste uitstraling wilt. Het gaat dan ook voornamelijk om visuele eigenschappen van een website. Bijvoorbeeld wat het lettertype is of welke kleuren de opdrachtgever wilt. Vervolgens maakt de webdesigner een ontwerp en dit ontwerp wordt met de opdrachtgever besproken.

Een webdeveloper gaat aan de slag met dit ontwerp. En het ontwerp wordt nu omgezet in een goed werkende website. Dit vindt plaats in de back-end (achterkant) van de website.

Wat voor soorten developers zijn er?

Er zijn diverse soorten developers. We benoemen de 4 meest voorkomende functies.

Front-end developer

Deze developer is verantwoordelijk voor de voorkant van een website. Front-end developers werken met het zichtbare deel van een website of applicatie. Ze werken veel met HTML, CSS en JavaScript. Een front-end developer is de verbinding tussen programmeurs en ontwerpers die een technische code bouwen/ontwerpen

Back-end developer

Deze developer is verantwoordelijk voor de achterkant van een website. Een back-end developer is gespecialiseerd in verschillende programmeertalen zoals Python, PHP, Java en Ruby. Deze developers werken voornamelijk met servers en databases.

Full-stack developer

Een full-stack developer is een developer die de front-end en back-end combineert. Deze developer heeft voldoende kennis van de verschillende programmeertalen om zowel op de server als aan de client-side te kunnen werken. Dit is dus een allround ontwikkelaar.

App ontwikkelaar

Een app ontwikkelaar werkt aan het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van apps. Een app ontwikkelaar kan voor mobiele en desktop computers apps ontwikkelen.

DMS MEDIA

DMS media is een full service internet bureau, voor ons is geen klus te gek en staan graag open voor nieuwe uitdagingen. DMS media wilt u graag helpen met he maken van een website. DMS media is gespecialiseerd in marketing kanalen op verschillende soorten gebieden. Bent u opzoek naar een nieuwe website voor uw bedrijf of geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie voor uw bedrijf? Dan is DMS precies wat u zoekt! Neem gerust contact met ons op!

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)