Soorten online Marketing

Soorten online marketing

Marketing wordt de laatste jaren steeds vaker online toegepast. Maar er zijn verschillende soorten online marketing. Na het toelichten van de term ”online marketing” zullen deze verschillende soorten online marketing aanbod komen.

Wat is online marketing?

Simpelweg is online marketing een verzamelnaam van alle marketingactiviteiten die online plaatsvinden. Dit zijn activiteiten waarbij je online contact probeert te zoeken met potentiële klanten. Online marketing is dus het promoten van je dienst of product via het internet. Met als doel dat potentiële klanten jouw product of dienst afnemen. Om deze potentiële klanten te bereiken zijn er verschillende kanalen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan social media, e-mail, google en advertenties. Online marketing staat ook wel bekend als digital marketing, internet marketing en website marketing.

soorten online marketing

Verschillende soorten online marketing

Er zijn veel verschillende vormen van online marketing. In deze blog worden de belangrijkste vormen verder toegelicht. De belangrijkste soorten online marketing zijn:

  • Zoekmachine marketing (SEO)
  • Zoekmachine advertenties (SEA)
  • Affiliate marketing
  • E-mail marketing
  • Social media marketing
  • Display advertising

Zoekmachine marketing (SEO)

SEO staat voor Search Engine Optimization. Door het verbeteren van jouw content of techniek komt jou website hoger in de organische zoekresultaten van Google. Dit zorgt voor een betere online vindbaarheid van jouw website of pagina. Technische functionaliteiten zijn erg belangrijk zoals een snelle laadtijd of dat een website goed leesbaar is. Kwalitatief goede content is ook erg belangrijk denk dan aan tekst, video’s en foto’s. Daarnaast zijn links ook erg belangrijk voor de online vindbaarheid.

Zoekmachine advertenties (SEA)

SEA staat voor Search Engine Advertising en dit zijn betaalde zoekresultaten. Bij deze vorm van online marketing koppel je een zoekopdracht/zoekterm aan advertenties. Per klik betaal je dan een vast bedrag aan Google. Wanneer je in Google een zoekopdracht invoert krijg je eerste de advertenties (SEA) en daarna de organische resultaten (SEO).

Affiliate marketing

Deze vorm van online marketing wordt vooral gebruikt voor de verkoop van producten of diensten. Affiliate marketing is een manier waarbij een website de producten of diensten van een adverteerder promoot via een hyperlink. Een Affiliate maakt gebruik van een speciale trackingcode, die wanneer er door een bezoeker op geklikt wordt, registreert van welke website de bezoeker afkomstig is. Bestelt er iemand iets op jouw website via die speciale affiliate link, dan krijgt de affiliate vaak een kleine vergoeding.

E-mail marketing

Bij e-mail marketing staat het verzamelen en het versturen van e-mails centraal. E-mails kan je op verschillende manieren verzamelen en wanneer je deze e-mails hebt kan je een e-mail campagne opstellen. Zo kan je op een eenvoudige wijze direct jouw doelgroep bereiken. Soms vinden mensen/klanten e-mails heel vervelend, dus het is belangrijk om dit niet al te vaak te doen. Het is dan handig om met krachtige content te komen.

Social media marketing

Tegenwoordig is social media marketing niet meer weg te denken uit de marketingwereld. Steeds meer mensen zitten op social media en daarom liggen er ook kansen. Veel mensen zitten in hun vrije tijd op social media en daarom is het wat informeler. Daarom kan je campagnes opzetten om een speciale doelgroep te bereiken op Instagram, Facebook, Snapchat, Twitter, LinkedIn en Tiktok. Social media marketing is vaak effectief omdat je een doelgroep heel makkelijk en gericht kan specificeren.

Display advertising

Display advertising wordt ook wel banner advertising genoemd. Bij deze vorm van marketing worden er displays/banners getoond op een andermans website. Door middel van Google Ads kan je op miljoenen website jouw advertentie kwijt. En je kan eenvoudig instellen dat een specifieke doelgroep wordt bereikt.

marketing online strategy with drawings

Online marketing Uitbesteden

DMS media is een full service internet bureau, voor ons is geen klus te gek en staan graag open voor nieuwe uitdagingen. DMS media wilt u graag helpen met de verschillende soorten marketing. Bijvoorbeeld het maken van een website. DMS media is gespecialiseerd in marketing kanalen op verschillende soorten gebieden. Bent u opzoek naar een nieuwe website voor uw bedrijf of geïnteresseerd in zoekmachine optimalisatie voor uw bedrijf? Of wilt u de gehele online marketing uitbesteden, dan is DMS precies wat u zoekt! Neem gerust contact met ons op!

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)