De beste tijden om op social media te posten

Bijna elk bedrijf maakt tegenwoordig gebruik van social media om in contact te blijven met hun doelgroep en content te delen. Maar wat zijn eigenlijk de beste tijden om op social media te posten? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

 

Posten op social media

In de moderne digitale wereld speelt het een belangrijke rol in de manier waarop mensen en bedrijven met elkaar communiceren en informatie delen. De aanwezigheid van bedrijven op social media is tegenwoordig essentieel om een breder publiek te bereiken en een betrokken gemeenschap op te bouwen. Maar alleen het hebben van een Instagram pagina of een Facebookpagina is niet voldoende, het is van belang dat je als bedrijf actief bent op social media en regelmatig content plaatst.

 

Tips voor effectief posten op social media

Wij hebben een aantal tips om effectief te posten voor je:

 

 1. Weet wie je doelgroep is:
  Voordat je begint met het posten op social media is het van belang dat je goed weet wie jouw doelgroep is. Onderzoek wie je ideale volgers zijn, waar hun interesses liggen en wat hun behoeften zijn. Pas vervolgens hier je content op aan. Door een boodschap op maat te maken, vergroot je de kans op betrokkenheid en interactie.
 2. Kies de juiste platforms:
  Het is ook essentieel om te weten op welke social media platformen jouw doelgroep actief is. Elk socials media platform heeft zijn eigen kenmerken en doelgroep. Voor zakelijke doeleinden kan LinkedIn effectief zijn, terwijl visuele content goed werkt op Instagram en Pinterest.
 3. Zorg voor consistente branding:
  Consistentie is de sleutel tot een sterke merkidentiteit op social media. Zorg ervoor dat jouw profielfoto, omslagfoto en berichten in een lijn zijn met je huisstijl. Het gebruik van herkenbare kleuren, lettertypen en logo’s draagt bij aan een professionele uitstraling en helpt je merk gemakkelijker te herkennen.
 4. Creëer waardevolle content:
  Probeer content te delen die relevant is voor jouw volgers. Deel bijvoorbeeld waardevolle tips, inspirerende verhalen, interessante feiten en/of vermakelijke content. Wees ook creatief en houd rekening met de behoeften en interesses van je doelgroep.

 

Wat zijn de beste tijden om op social media te posten?

Je doet er als bedrijf natuurlijk van alles aan om zoveel mogelijk mensen te bereiken met jouw social media posts. Het ideale tijdstip om op social media te posten kan variëren, afhankelijk van het platform en de doelgroep die jij wilt bereiken. Elk platform heeft dan ook zijn eigen gebruikersgedrag, waardoor bepaalde tijden nou eenmaal beter werken dan andere. Wij hebben een aantal richtlijnen voor de beste tijden om op verschillende social media platforms te posten.

 • Instagram:

Doordeweeks tussen 11:00 en 13:00, mensen hebben rond deze tijd meestal pauze en bekijken hun Instagram feed tijdens de lunch. Ook tussen 18:00 en 21:00 is goed, dit is de tijd dat mensen meestal thuis zijn en ontspannen na een werkdag.

 • Facebook:

De beste tijden zijn doordeweeks tussen 12:00 en 15:00 omdat mensen tijdens hun lunch meestal op Facebook scrollen. In het weekend zijn de tijden net wat anders, namelijk tussen 12:00 en 13:00 en tussen 17:00 en 20:00 op de zondagavond.

 • Linkedin:
  Doordeweeks tussen 8:00 en 10:00 en tussen 12:00 en 14:00, dit zijn de tijden dat professionals op Linkedin meestal hun feed bekijken. Probeer op Linkedin juist tijdens kantooruren te posten in plaats van erbuiten, omdat dit een zakelijk platform is.

 

Ook interessant:

Meer weten over DMS Media?

085 06 08 631

contact@dmsmedia.nl

Onze Diensten

 

Content marketing

Content marketing

Google ads

Google Ads (SEA)

Wordpress specialist inhuren

Website laten maken

Recruitment marketing
Recruitment marketing
linkbuilding
Linkbuilding
Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)